TPCA znovu otevírá nábor nových zaměstnanců

01.10.2015

Kolínská automobilka Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) po roce znovu obnovila nábor zaměstnanců do dělnických pozic.
Několik desítek zaměstnanců v dělnických pozicích nastoupí od října do TPCA. „Nábor probíhá výhradně přes pracovní agentury, ale již po šesti měsících mají noví pracovníci s dobrým hodnocením možnost stát se kmenovými zaměstnanci,“ potvrdil manažer oddělení podnikových záležitostí, pod které nábor spadá, Pavel Beneš s tím, že nejde o sezónní záležitost a počet nových zaměstnanců se v těchto číslech bude pohybovat i v dalších měsících. Od konce třetí směny na počátku tohoto roku si TPCA udržovala mírný nadstav zaměstnanců, aby dokázala pružně doplňovat chybějící pozice na linkách. Tento nadstav nyní skončil, a proto se automobilka, která je největším zaměstnavatelem regionu, rozhodla znovu otevřít nábor a dát tak příležitost lidem nejen z blízkého okolí. „Přes 75% našich zaměstnanců je z Kolínska a blízkého okolí, ale těm „přespolním“ nabízejí agentury možnost ubytování,“ doplňuje mluvčí společnosti Marek Hovorka dobrou zprávu pro kolínský region, jehož nezaměstnanost je vyšší než v dalších částech středních Čech. V TPCA pracují nyní necelé tři tisíce zaměstnanců a průměrný plat v dělnických profesích je 30600 Kč plus další benefity.