Prezident TPCA Kenta Koide se vrací do Japonska

12.12.2016

Po dlouhém působení v České republice dokončil prezident Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) Kenta Koide své poslání a vrací se s koncem roku zpět do Japonska.
Tato plánovaná změna přichází po druhém působení pana Koideho v kolínské automobilce, která vyrábí Toyotu Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1. Kenta Koide byl součástí manažerského týmu, který odstartoval v roce 2005 výrobu vozů v TPCA a zůstal v Kolíně až do konce roku 2007. Vrátil se jako prezident společnosti na začátku roku 2013 a provedl největšího zaměstnavatele kolínského regionu přes změnu modelů k druhé generaci zde vyráběných malých aut v roce 2014. Celkem strávil v České republice sedm let a nyní se vrací zpět do své rodné země – Japonska. „Česká republika a její lidé budou v mém srdci již napořád,“ říká Kenta Koide. „Strávil jsem zde nádherné roky se spoustou velmi schopných a pracovitých lidí. Kolín a Praha zůstanou mým druhým domovem,“ dodává odcházející prezident Koide.
Na pozici prezidenta TPCA jej vystřídá od začátku ledna 2017 Koreatsu Aoki, současný prezident Toyota Motor Manufacturing France (TMMF).
______________________________________________________________________________________________
TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Peugeot Citroën. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.
V TPCA pracuje v současnosti 2800 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila více než 300 projektů v celkové částce přesahující 100 milionů korun.