Tisíce lidí se bavily na TPCA Beat festivalu

21.07.2017

Tisíce lidí si užily nedělní TPCA Beat festival na Kmochově ostrově v Kolíně i atletickém stadionu Mirka Tučka. Klání regionálních kapel vyhrála kapela Prasákův gauč, na dobročinné účely se vybraly desetitisíce korun a návštěvníci si zazpívali a zatančili s hvězdami festivalu v čele s Visacím zámkem.

Letos poprvé byl součástí TPCA Beat festivalu také charitativní štafetový běh Ekiden, kterého se zúčastnila třicítka týmů nejen z TPCA, ale třeba z kolínské radnice či veřejnosti. Letní akce kolínské automobilky tak tentokrát začala již ráno na atletickém stadionu Mirka Tučka. Výtěžek z dobrovolného startovného bude věnován na nákup ohřívače parafínu a rašeliny do kolínského Domova pro seniory.
V jedenáct hodin se pak návštěvníci přesunuli na Kmochův ostrov, kde je rozezpívala a rozeskákala první hvězdná sestava TPCA Beat festivalu – skupina Sto zvířat. Pak se rozeběhlo klání mezi osmi regionálními kapelami, z něhož si vítězný vavřín odnesla partička nazvaná Prasákův gauč a zároveň také získala odměnu 50.000 Kč na natočení vlastního alba. Festival pak završili loňští vítězové Brisk Fart, hvězdní UDG a punková legenda Visací zámek. Letní akce TPCA, kterou nezastavila ani krátká průtrž mračen a bouřka, tradičně nebyla jen o hudbě a zábavě. Výtěžek z charitativní části festivalu míří do obecně prospěšné společnosti Prostor plus na nákup hudebních nástrojů a montessori pomůcek pro lesní školku a školku v zahradě.
„Jsme nesmírně rádi, že můžeme pro obyvatele Kolína a širokého okolí připravit akce, při níž si nejenom přijdou na své co se hudebního zážitku týká, ale také podpoří dobrou věc a proto chci poděkovat všem, kteří dnes přišli,“ pronesl na pódiu prezident TPCA Koreatsu Aoki při předávání výtěžku z festivalu.
______________________________________________________________________________________________
TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Groupe. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2700 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů.