Zaměstnanci TPCA potěšili děti v nemocnici

21.12.2017

Kolín, 21. prosince 2017 – Rozzářit dětský úsměv v předvánočním čase přišli dnes do kolínské nemocnice zaměstnanci i vedení TPCA.
Výtěžek letošní vánoční sbírky mezi zaměstnanci byl totiž určen právě pro dětské oddělení kolínské nemocnice. Lidé z automobilky měli možnost přímo nakoupit konkrétní dárky a vybavení pro dětské oddělení, a nebo přispět finanční částkou, svůj podíl přidala i samotná automobilka. Celkem se tak pro dětské oddělení vybralo více než 109.000 Kč (hračky, vybavení a více než 80 tisíc v hotovosti). „Jsem velmi rád, že vám mohu dnes, pár dní před Vánoci, předat výtěžek sbírky zaměstnanců TPCA. Věřím, že vám dárky udělají radost. A hlavně, že vám zdraví dovolí být zase brzy mezi svými nejbližšími,“ pronesl v češtině k dětem i personálu nemocnice prezident TPCA Koreatsu Aoki.
Zástupci automobilky se do nemocnice vrátí ještě jednou. Na Štědrý den předají dárky dětem, kterým jejich zdravotní stav neumožní být na svátky doma se svými rodinami.
______________________________________________________________________________________________
TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Groupe. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2700 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů.