Zaměstnanci TPCA si polepší o více než 16 procent ve dvou letech

24.01.2018

Vedení automobilky TPCA dospělo k dohodě s odborovými organizacemi a uzavřelo kolektivní vyjednávání.

Pro rok 2018 narůstá nyní mzda na dělnických (tarifních) pozicích a související prémie o 1750 Kč a od prvního ledna 2019 o dalších 1900 Kč. Součástí dohody mezi TPCA a odbory je také nový příplatek za standardní sobotní výrobní směnu ve výši 800 Kč a nový systém firemního bonusu, který bude odstupňován podle pozice zaměstnance.

Celkový průměrný příjem výrobního operátora tak vzroste postupně
o více než 4 000 Kč, což je více než 16 %.

„Jsme rádi, že jsme dospěli k dohodě, která našim zaměstnancům přinese zvýšení jejich životní úrovně a zároveň díky dvouletému období trvání kolektivní smlouvy jistotu a stabilitu. Za velmi důležitý bod považuji nalezení rovnováhy mezi životní úrovní zaměstnanců a prosperitou společnosti,“ konstatuje prezident TPCA Koreatsu Aoki. „Nalezení dohody našimi vlastními silami (společnosti a odborů) bez narušení našich společných vztahů považuji za hlavní úspěch tohoto vyjednávání. Společně bereme naší budoucnost do vlastních rukou,“ dodává výkonný viceprezident Eric Brochard.

Kolektivní smlouva v TPCA je podepsána do 31. prosince 2019 a průměrná mzda na dělnických pozicích (TM, TL, TMM, TLM) pro rok 2018 je 39 600 Kč (včetně benefitů).