TPCA začala nabírat přímo do kmene

29.06.2018

Kolín, 29. června 2018 – Velkou změnu ve své náborové strategii oznámila v těchto dnech kolínská automobilka Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech (TPCA).

Od počátku června nabírá TPCA nové zaměstnance na pozice operátorů do výroby nejen prostřednictvím personálních agentur, ale také přímo jako kmenové zaměstnance TPCA. Největší zaměstnavatel kolínského regionu vnímá současnou situaci na trhu práce v České republice a chce tímto krokem nabídnout šikovným kandidátům ještě větší jistotu než doposud. „Nabízíme jedinečnou zkušenost díky našemu unikátnímu výrobnímu systému spojenou s konkurenceschopným balíčkem nástupní mzdy a benefitů. Pro zkušené uchazeče pak máme připravenou smlouvu přímo s TPCA od prvního dne,“ říká výkonný viceprezident TPCA  Eric Brochard. Samozřejmě pro uchazeče, kteří takové zkušenosti nemají, zůstává otevřena možnost náboru přes agentury a možnost přechodu mezi kmenové kolegy v TPCA již po čtyřech měsících.
TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2 700 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila téměř 700 projektů v celkové částce přesahující 114 milionů korun.