Výrobní linky TPCA na dva týdny utichnou

03.08.2018

Kolín, 3. srpna 2018 – V pondělí se na dva týdny zastaví všechny výrobní linky v kolínské automobilce Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech (TPCA).

Od pondělí 6. srpna má výrobce malých městských vozů z Kolína plánovanou odstávku výroby a drtivá většina pracovníků největšího zaměstnavatele regionu si vybírá dovolenou. Ale ani o odstávce však život v továrně zcela neutichne, pauza ve výrobě bude tradičně využita k údržbě a renovaci strojů a zařízení. V době odstávky výroby TPCA silničáři také dokončí opravu Ovčárecké ulice, díky tomu, že bude daleko menší provoz automobilů mezi Kolínem a sídlem automobilky v Ovčárech.
Výrobní linky TPCA se rozjedou znovu v pondělí 20. srpna, kdy plánovaná odstávka skončí.
TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2 500 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila téměř 700 projektů v celkové částce přesahující 114 milionů korun.