V průmyslové zóně se v sobotu uklízelo

17.09.2018

Kolín, 17. září 2018 - Zaměstnanci TPCA se již podruhé v tomto roce zapojili do dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko.

V sobotu 15. září spojili své síly i s dalšími firmami z průmyslové zóny. K úklidu se přidaly společnosti Gefco, Toyota Tsusho, Lear Corporation, Dirac Industries, Solarco, Yusen Logistics a Strom Praha a okolí všech těchto firem tak získalo lepší tvář. Byla to vůbec první větší příležitost, při které se mohli zaměstnanci úzce sousedících firem vzájemně lépe poznat. Všechny účastníky v ranních hodinách přivítal výkonný viceprezident TPCA Eric Brochard a ocenil hojnou účast více jak 200 dobrovolníků. Kromě úklidu měli dobrovolníci také možnost prohlédnout si zázemí místní HZS Ovčáry a následně si vyzkoušet i stříhání karoserie. Nechyběla ani ukázka hašení hořícího auta a překvapení pro děti v podobě pěny.

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2 500 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila téměř 700 projektů v celkové částce přesahující 114 milionů korun.