14. ročník grantového programu TPCA pro Kolínsko byl slavnostně vyhlášen v TPCA

02.07.2019

V letošním roce byly vybrány 2 projekty v prioritě Pro zelené Kolínsko, v rámci kterých budou vysazeny stromy a zároveň budou instalovány hrací prvky pro děti. Prioritu Pro živé Kolínsko představují úspěšné projekty pro město Kolín, SOŠ informatiky a spojů a SOU Kolín, T.J. Sokol Velký Osek a T.J. Sokol Kolín. V rámci priority Pro bezpečné a zdravé Kolínsko zvítězily projekty Policie ČR – územního odboru Kolín. Automobil Citroën C1 budou pro svou práci využívat zaměstnanci Domácího hospice Srdcem a Oblastní spolek Českého Červeného Kříže Kolín bude moci díky novému vozu Toyota Aygo vzdělávat veřejnost a zvyšovat povědomí nejen o nutnosti darovat krev. Toto auto je navíc 3,5 miliontým vozem vyrobeným v TPCA.

Manažer korporátních záležitostí Tomáš Paroubek shrnul dosavadní spolupráci s regionem počínaje dobrovolnickými aktivitami v podobě výsadby stromů či zapojení se do celostátního projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko. V tomto hodlá nadále pokračovat i vzhledem ke vzrůstajícímu počtu dobrovolníků z řad zaměstnanců. „Kolínsko je místo, kde jsme doma, a kde pomáháme. Naše společnost však podporuje region i pomocí konkrétním lidem skrz různé charitativní projekty a nejen vánoční sbírka zaměstnanců a Beat festival jsou toho důkazem. V loňském roce jsme díky výtěžku ze vstupného mohli podpořit Viktorku, která nám všem dělá obrovskou radost svými pokroky během posledního roku. Už se osobně těším na 20. července, kdy díky výtěžku ze vstupného na dalším TPCA Beat festivalu můžeme nadále podpořit ty, kteří to nevzdávají a navzdory svému handicapu nadále bojují“, doplnil Tomáš Paroubek.

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila více než 900 projektů v celkové částce přesahující 129 milionů korun.