V průmyslové zóně Ovčáry se sázelo a uklízelo

23.09.2019

Zaměstnanci TPCA se s dalšími firmami z průmyslové zóny opět zapojili do společné dobrovolnické akce v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko. Na úvod všechny přivítal výkonný viceprezident TPCA, pan Alejandro Gonzalez, ocenil účast více než 60 účastníků včetně místostarostky Ivety Mikšíkové a následně společně podél komunikací v průmyslové zóně sbírali odpadky. Prostory průmyslové zóny navíc oživilo 50 borovic vysazených ze strany dobrovolníků.

U této příležitosti měli zaměstnanci TPCA možnost zapojit se po celý týden do charitativní sbírky oblečení, ve které se nakonec podařilo shromáždit 16 pytlů. Vše bude předáno Farní charitě Kolín.

„Pomáháme tam, kde jsme doma, proto jsem rád, že jak TPCA, tak i další firmy v průmyslové zóně a jejich zaměstnanci v Kolíně a okolí společně se zástupci města přiložili ruku k dílu a podpořili dobrou věc. Životní prostředí je pro TPCA prioritou a i nadále se staráme o jeho zlepšení“, dodal Tomáš Paroubek, manažer korporátního oddělení.

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004.Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila téměř 700 projektů v celkové částce přesahující 114 milionů korun.