TPCA a město Kolín společně nadělují

18.12.2019

Zástupci společnosti TPCA, vedení města Kolína a děti z kolínské základní školy dnes přinesli radost do Domova pro seniory, a to v rámci projektu „Vánoce společně“. Předali velké množství dárků, které si obyvatelé domova přáli, jejich úsměvy byly tím nejlepším poděkováním. Jak uvedl Koreatsu Aoki, prezident TPCA, setkávání generací je obohacující nejen o Vánocích a je důležité takové akce udržovat. Všechny zúčastněné pak překvapil symbolickým šekem na částku 35 000 Kč, kterou přispěli zaměstnanci TPCA v již tradiční vánoční sbírce. Ti mohli během listopadu přispívat jakoukoli částkou nejen seniorům ale také sdružení Volno nebo autistickým dvojčatům Matějovi a Vojtovi z Kolína. Celková darovaná částka od zaměstnanců a TPCA se nakonec vyšplhala k 180 000 Kč.

„Těší nás projekty, díky nimž můžeme dělat radost více generacím najednou a jak je vidět, ani našim zaměstnancům nejsou lhostejné. Už nyní se těšíme na příští rok, ve kterém budeme pomáhat i nadále v různých oblastech“, dodal Tomáš Paroubek, manažer korporátního oddělení.

Starosta města, Michael Kašpar dodal: „Čas adventní je pro mne obdobím zastavení, zamyšlení a zpomalení občas trochu zběsilého životního tempa. Není důležité, kolik napečeme cukroví a kolik oken před Vánoci umyjeme. Buďme se svoji rodinou, se svými přáteli, bavme se spolu, mluvme, povídejme si. Možná jen to překvapivě stačí, aby Vánoce byly tím, čím by měly být. Díky všem, kteří se na tom podílejí.“

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004.Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila téměř 700 projektů v celkové částce přesahující 114 milionů korun.