TPCA předsouvá původní termín zastavení, výrobu přeruší již 18. března

18.03.2020

Kolín/Ovčáry 18. března 2020, 10:00

V návaznosti na aktuální stav pandemie koronaviru v Evropě a jeho dopadu na naše výrobní operace, TPCA předsouvá původní termín a přeruší výrobu všech tří modelů již dnes večer.

„Zdraví a bezpečnost zaměstnanců a stakeholderů jsou na prvním místě. Z toho důvodu jsme již včera ohlásili zastavení linky v příštím týdnu a nadále jednali s ostatními závody Toyoty v Evropě, vedením obou koncernů PSA a Toyoty o možnosti předsunutí na co nejbližší termín. Nadále úzce spolupracujeme i s dodavateli abychom plynule zajistili zastavení linek, ke kterému dojde již dnes po odpolední směně“, uvedl Tomáš Paroubek, mluvčí TPCA.

Všichni zaměstnanci budou informováni o průběhu této neplánované odstávky a dopadu na odměňování během dnešního dne.

Rádi bychom sdíleli naše sympatie se všemi, kteří jsou jakkoliv ovlivněni dopady koronaviru. Velké poděkování a respekt patří všem záchranným složkám, policistům, hasičům, pracovníkům nemocnic, obchodů a dalších služeb, pomáhajících maximálně ke zlepšení této mimořádné situace.

Společnost bude i nadále sledovat aktuální vývoj nejen v České Republice, ale i v celé Evropě a zbytku světa s dopadem na naše zaměstnance i občany ČR.