Kolínská trojčata pomáhají těm, kteří pomáhají

25.09.2020

Kolínská trojčata pomáhají těm, kteří pomáhají

Další pomoc od TPCA v době koronaviru míří do regionu. I přes těžkou situaci, která panuje nejen v ČR, předala dnes společnost TPCA tři vozy ze své produkce do rukou hasičů, policistů a města Kolín. Všechna tři auta budou sloužit ke zvýšení bezpečnosti v regionu a dále v sociálních službách, tedy těm, kteří v této době pomáhají nejvíce.

Citroën C1 bude pomáhat seniorům, kterým usnadní například dopravu k lékaři. Zaměstnanci Městských sociálních a zdravotních služeb budou moci flexibilněji reagovat na potřeby starších a nemohoucích osob, což klienti zejména v tomto nelehkém období jistě ocení.

Na silnicích vás možná překvapí akční tvář Toyoty Aygo, která je plně vybavena světelným i zvukovým výstražným zařízením. Je to první auto svého druhu, které bude policistům sloužit v prevenci kriminality v rámci celého Středočeského kraje.

Výraznou podobu získal i třetí vůz z produkce firmy, Peugeot 108. Díky specifické barvě se stane ještě více nepřehlédnutelným a vyzývá tak řidiče k rychlejším úhybným manévrům v případě, že budou hasiči zasahovat u mimořádných situací. Využívat jej budou zejména hasiči průmyslové zóny Ovčáry, kteří svůj vozový park v loňském roce rozšířili o CAS (cisternová automobilová stříkačka) stejné barvy.

Vozy byly předány v rámci grantového programu TPCA pro Kolínsko, který funguje dlouhodobě a slouží k podpoře projektů v regionu. V době koronaviru firma dosud poskytla nejen materiální pomoc v podobě ochranných pomůcek, roušek, respirátorů atd., ale i pomoc finanční a to městu Kolín a několika dalším obcím na nákup těchto prostředků.

TPCA Toyota Peugeot Citroën Automobile je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých patnácti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů.